Pad:  Home > Zeilen > Zeilnieuwtjes

Zeilnieuwtjes

Agenda

Info Club Contact Cursussen Training Wedstrijden Siteplan
Optimisten Windsurfen Zeilen Foto's Filmpjes Koopjes Links Routes
Nieuwtjes Stuurlui & fokkemaats 

19 mei 2009

Hier vind je een link naar een film van de paasstage laser te Medemblik, een gezamelijke organisatie van ZSC, RBSC en Lasergroupbelgium.

Greetz Tom

9 mei 2009

Als bestuurslid van Revos vzw wil ik deze vereniging promoten in de zeilerswereld.

Ook in de kleinzeilerij zijn er gegadigden om eens met een platbodem mee te varen.

Men hoeft daarvoor niet naar Nederland te gaan. De T'ai heeft zijn ligplaats in 't Kattendijkdok, en maakt tochten van 1 of meerdere dagen op de Schelde. Het doel van de vzw is enerzijds, om gehandicapte jongeren, vooral uit de bijzondere jeugdzorg, de kans te geven er eens op uit te trekken. Het teamwerk is hierbij het educatief element, dat de meesten onder hen missen. Anderzijds worden tochten georganiseerd voor groepen of bedrijven, die hierdoor voor de inkomsten van de vzw zorgen. Een aantal tochten, waarop iedereen individueel kan inschrijven, komen jaarlijks terug, en worden vermeld op de bijlage.

Alle info over Revos vzw en de T'ai vindt u op www.revos.be.

Karl Praats

1 feb 2008

Hyères 2008

 Tijdens de krokusvakantie 2008 organiseerde ZSC Broechem een training in Hyères. 15 laserzeilers (standaard, radial en 4.7) en begeleider Joep Straus namen hier aan deel. Tom Laurijssen coördineerde de organisatie van deze stage.

De hele week lang was het prachtig zeilweer: zon, wind tussen 1 en 6 beaufort en lentetemperaturen. In de voormiddag werd er getraind op snelheid, techniek en starten. In de namiddag werden er wedstrijdjes gevaren. Twee dagen namen hier ook Duitse laserzeilers aan deel. ’s Avonds van 8 tot 9 was er de debriefing, steeds aangevuld met een powerpointpresentatie over wind, golven, telltales, reglementen enz.

Het was een aangename, leerrijke week en alle zeilers kijken uit naar de volgende training. Zeiltrim staat al zeker op het programma !

Hier vind je de foto's.

5 nov 2006

Ik heb het filmpje over een woensdagtraining met behoorlijk wat wind, dat al op mijn site staat op youtube geplaatst, als promo voor de trainingen.
 
http://www.youtube.com/watch?v=nBipnFPj-94
 
greetz Tom

1 apr 2006

Hierbij een link naar foto`s van de Orlentbeker te Broechem (77 deelnemers).  Iets voor op je Broechem-site ? 

Groet,

Joep

~~~~~_/)~~~~~_/)~~~~~

Ben Ainslie's Olympic Manual

Olympisch zilveren (1996) en gouden (2000) medaille winnaar in de Laserklasse, Ben Ainslie, heeft zijn succesvolle campagnes in een zeer interessant boek verwerkt.
Ben Ainslie geeft met The Laser Campaign Manual een perfect inzicht in de belangrijke beslissingen, grote lijnen en verfijnde planning die zijn Gouden medaille mogelijk maakte. Er blijft letterlijk niets onbesproken.
Het boek geeft, door vele foto's, beschrijvingen en bijgevoegde Cd-rom, een goed beeld van hoe een Laser hard te laten gaan.
Het boek zal in Maart 2002 uitgebracht worden en zal rond de 35 € gaan kosten (incl. Cd-rom).
Bestellen van dit boek : dmv ISBN nummer in elke degelijke boekhandel of via www.lasersailing.com
ISBN 1 898660 90 5

Nogmaals dank, jo.engelen(krol)skynet(punt)be(link)Jo !

27 jul 2011

De volgende link is die van de tallshipsrace waar een van onze jeugdzeilers aan meedeed: Ken Mortelmans vaart mee op een van de Belgische schepen: http://www.sailtraininginternational.org

Greetz

Tom

6 jul 2007

Hier vind je een verslag van de 19de Nieuwpoortweek van begin juli 2007.

9 okt 2006

We hebben dit weekend ook meegedaan met de Antwerp zeilrace, waar we ook enkele leden zagen  van jullie zeilclub.  ik heb een aantal foto's getrokken, van onze belevenissen, die je via deze link, http://foto.telenet.be/9892714869 kan bekijken.

 vriendelijke groeten

 vanwege Jozef Jacobs

13 jul 2006

Een kort verslag van het Wereld en Europees Kampioenschap Laser 4.7 dat plaatsvond op 1-8 juli 2006 te Hourtin, Frankrijk.

 mvg.

Koen

13 mei 2006

In bijlage info voor uw plaatselijke finnzeilers.

MVGR

De Belgische finnclub

Filip Verhaeghe

ZEILSPELLETJE

Herman Maes, de man die ook een surfspelletje maakte, ontdekte op het internet ook een zeilspelletje.  Niet slecht !!!

LASERPAGE

Tom Laurijssen heeft blijkbaar een eigen “Laserpage” met een massa foto’s van zeilboten, een chatroom, links, adressenlijst en al.  Zeker de moeite om eens naar  http://groups.msn.com/tomslaserpage/home.htm te surfen.

Zelf een dekzeil maken ?

Klik hier en kijk hoe ik dat gedaan heb...

HET NIEUWE TRIMSYSTEEM IN DE LASER : installatiegids

Al een tijdje zijn er binnen de internationale Laserklasse plannen om... lees verder (PDF-file-388K)

Ook hier weer dank aan jo.engelen(krol)skynet(punt)be(link)Jo voor zijn inbreng!