Pad: Home > Windsurfen > Surfnieuwtjes

Surfnieuwtjes

Agenda

Info Club Contact Cursussen Training Wedstrijden Siteplan
Optimisten Windsurfen Zeilen Foto's Filmpjes Koopjes Links Routes
Nieuwtjes Cartoons
 

01 dec 2010
1 of andere Australiër heeft gisteren een nieuw 24u. gps-windsurf afstandsrecord neergezet.

Meer dan 550km (net geen 300 mile) en dit door 's nachts door te varen met verlichting op de zandbanken van de spot sandy point...

http://www.gps-speedsurfing.com/?mnu=user&val=72209&uid=283
http://gpsteamchallenge.com.au/sailor_session/show?date=2010-11-30&team=16

crazy....

herman.maes(krol)telenet(punt)be(link)Herman Maes
www.dailybits.be
M.  +32 (0)479 82 04 98

04 jul 2010
Onze Surfers doen het weer

Het niveau van onze windsurfers blijft stijgen Na de selectie van Kjell De Bruyn voor de ISAF Youth in Istanbul is ook Andrea van Hoorne geselecteerd voor de Youth Olympics in Singapore.

De links naar deze events zijn de volgende
ISAF YOUTH :  http://www.isafyouthworlds.com/   deze heeft plaats van 8 tot en met 17 juli, op deze site kunnen jullie de prestaties van Kjell en de andere landgenoten volgen.

Youth Olympics:   http://www.singapore2010.sg/public/sg2010/en.html  deze heeft plaats van 14 tot en met 29 augustus en ook hier zal je de prestaties van Andrea en de andere atleten kunnen volgen.

Wij, ZSC Broechem, wensen onze twee atleten veel succes op deze twee topevents waar enkel de top van de desbetreffende sporttakken aanwezig zullen zijn.
 

Beste leden, met trots kunnen we als "klein binnenlands clubje " weer eens pronken met enkele speciale resultaten behaald door onze windsurfers. Kjell is geselecteerd voor ISAF youth Worlds en Andrea van Hoorne voor de Youth Olympics. Hieronder in het kort al even de hoofdpunten van de ISAF youth, de YOG volgen later deze maand

 

De eerste van deze twee topevents is de ISAF youth welke plaats heeft in Istambul en is weggelegd voor een select groepje zeilers van over de gehele wereld. Eén deelnemer per land in de betreffende klasse. Ons clublid Kjell zal daar als windsurfer samen met nog enkele andere zeilers  de kleuren van België verdedigen. Kjell aanziet deze selectie als een beloning voor de prestatie( verschillende Nationale titels) en geleverde trainingsarbeid van de laatste jaren

Al de genodigde atleten en begeleiders worden ondergebracht in een door de ISAF afgehuurd hotel vlakbij de organiserende club. De bedoeling is om gedurende het event zoveel mogelijk manches te varen natuurlijk maar wel met de beperking dat erbij niet planeeromstandigheden maximaal 2 en bij planeeromstandigheden maximaal 4 manches per dag gevaren worden.Dit omdat het windsurfen een van de zwaarste sporten is (samen met roeien en langlaufen) Bij het varen in lichte wind wordt ere gedurende de ganse wedstrijd gepompt(ongeveer 400 keer dus) met een zeil van 8.5m² welk een enorme fysieke conditie vergt. We gaan proberen om het gebeuren van nabij te volgen via email en deze verhalen te plaatsen op de blog van Kjell zodat iedereen kan volgen wat er ginder gebeurt.

Ook via de event website zal je het grootse watersport feest kunnen volgen.

Wij staan als club natuurlijk achter onze leden en wensen hem heel veel succes toe.

De informatie van Andrea haar event volgt binnen enkele dagen.

het bestuur

13 dec 2008
Mooie wedstrijd gehad te Deinze met 3bf hadden we voor de 2de keer dit jaar wind om te kunnen surfen, het fietsen werd vervangen door peddelen op de surfplank.

Aanstaande zondag 11 juli surfen we de 3de manche van het ASC en 5de manche van het master circuit bij Oranjeplaat (hotel) voor een long distance van Oranjeplaat naar de afsluitdam en terug, de tragere onder ons surfen tot Veere en terug als eerste manche, als er genoeg wind is surfen we nog 2 manches rond de eilandjes, de wedstrijd is georganiseerd door Joan Eerdekens (Masters) en zijn team en dames. We starten om 11h00 en betalen 5€ inschrijving als volwassene.

 2 boten  één in Veere en één aan het ponton aan de afsluitdijk controleren het keerpunt en depaneren pechvogels.

Voor de zeilers onder ons , er is ook trailerhelling een mooie uitstap.

Voor de geïnteresseerden is er zaterdag 10 juli  nog de 4h van Beervelde!

 groeten

patrick block

Westende 18 en 19 juli 2009

 Ons Team Broechem  delegatie in de t293 windsurfklasse stond weer eens klaar om onze kleuren te verdedigen op een ontketende Noordzee. Andrea,Imke en Kjell waren niet van zin cadeautjes uit te delen aan de tegenstanders van de andere clubs. Vol zelfvertrouwen werd er opgetuigd en de zeiltjes finegetuned zodat niets aan het toeval overgelaten werd.

Op zaterdag besliste de organisatie om 5 slalommanches te varen,hierbij wordt er halve wind een 8vormig parcours gevaren door de branding. Voor sommigen was dit een bijkomend probleem maar onze clubhelden gingen er tegenaan. Imke had door haar pluimgewicht problemen met de circa 1.5a 2m hoge golven maar weerde zich als een duivel uit een doosje.Andrea voer zoals altijd menig jongen gewoon uit haar spoor en wist met glans een tijdelijke 5de plek op 21 moedige deelnemers te bezetten. Kjell dulde van niemand tegenspraak en finishte de 5 manches als eerste, een knappe blanco reeks!

 

Op zondagmorgen was de wind iets milder, zodat ook de golven lager waren. De organisatie legde een mooi courserace parcours uit waarbij telkens twee toeren up and down gevaren moesten worden (kruisrak naar de bovenboei dan downwind en dit 2 maal) Ook hier spectakel gegarandeerd. Andrea trok zich van de meeste jongens niets aan en de andere girls zag zij enkel bij de start en na de finish terug op het strand. Imke zette en fraaie 7de en 8ste plek op de tabellen. Ook in deze CR stond er op Kjell geen maat, in de eerste manche finishte hij terwijl de tweede nog aan zijn laatste downwind moest beginnen, 11minuten gevaren tegen 34 voor de laatste finisher! De wind trok terug aan en er werden terug 2 slalomheats gepland.

In  de einduitslag namen onze drie ZSCers mooie plaatsen in.

Overall: 1ste Kjell; Andrea  op 5 en Imke op 11

Hierbij is Andrea eerste meisje  en Imke eerste meisje U15

 

Mocht er een clubcompetitie zijn ZSC stak er met kop en schouders bovenuit.

Foto’s zijn hier te vinden.

windthings

21 okt 2007
Het laatste weekend van september was weer het mastergames-weekend. Deze recreantenwedstirjd wordt door en voor de grote Belgische grevelingengroep georganiseerd en steunt voor de organisatie op het masterteam en de andere oesterdam-leden van onze zusterclub.

Zaterdag begon regenachtig en windloos, maar op het einde van de namiddag kon er goed geplaneerd worden met het grote materiaal (de meeste zaten met zeilen tussen 7,5m² en 11m²). Deze dag stond volledig in het teken van gps speedsurfen. Via eigen of geleende gps-toestellen kon iedereen proberen een zo hoog mogelijke snelheid te bereiken.

Zeker op het einde van de dag zijn er nog enkele windvlagen benut door alle deelnemers en wisselde de ranking bijna elke minuut.
Door De NW-wind kon je maximaal ruime wind surfen in het beginnerskommetje en als een ware kamikaze van het vlakke water in het kommetje in de golven op de grevelingen te surfen tegen hoge snelheid.

Op het einde had oesterdam-surfer André Lancel een snelheid van 49,9km/u en de rest van de top10 zat zeer dicht bij elkaar met o.a. Kjell en Herman in de bovenste regionen. Een deel van de gps-resultaten kan je al vinden op http://www.gps-speedsurfing.com/gps.asp?mnu=forum&smnu=2&val=5366

Zondag stond dan weer in het teken van slalom, maar spijtig genoeg werd het no-wind slalom. Elke groep heeft toch nog 1 slalomheat gevaren, maar het was vooral dobber-werk. Blijkbaar zijn we er als broechem-surfers goed op getrained, want de resultaten waren zeer goed (met als gevolg dat we een hele verzameling flessen winterkoninck konden verzamelen bij de uitreiking):

kids-groep:
2. Andrea
3. Kjell

senioren:
3. Herman

masters:
2. Patrick De Bruyn

Dat onze groep broechem-surfers weer opviel was te danken aan de grote aanwezigheid met familie De Bruyn, Andrea & Linda, Pascal, Yves Grossen, Filip De Haes en Herman en de bijna voltallige zusterclub OBC Oesterdam. Volgend seizoen hopen we met nog meer broechem-surfers, deze leuke recreantenwedstrijden te kunnen doen en vooral als deelnemer, want de drempel is echt laag en de sfeer altijd optimaal.

Foto's van het event kan je bekijken op de site masterteam.be en met dank aan hun dakwerkerskraan zijn de foto's echt indrukwekkend, zoals je kan zien in bijlage (allemaal broechem-surfers met een zeer mooie formula-foto van onze voorzitter).

Herman

Ironman 2015

Onze surfkampioen Pascal Somers deed op 26 sep 2015 mee met de Ironman in Mallorca.  Hij eindigde op de 63ste plaats in zijn categorie en deed er 12 h 15 m 48 s over. Sjiek !

25 nov 2009
Kjell & Imke De Bruyn stomen zich klaar voor de Olympische spelen van 2012 te London.

29 jul 2009
Op 18 augustus komt RTV onze twee WK gangers van het Technoteam intervieuwen.Andrea BEL26 en Kjell BEL21 zullen in de laatste week van augustus de Belgische kleuren verdedigen op het WK T293 te Weymouth (GB). Voor beide kan er een mooie ereplaats in zitten. En indien de juiste meteorologische omstandigheden zelfs meer. Wij wensen onze beide Broechemleden dan ook veel succes toe.

Hier zie je het interview.

grtzs pat

06 sep 2008
In het weekend van 23 & 24 aug 2008 was het the mission aan Brouwersdam. Met 340 deelnemers de 2de grootste windsurfwedstrijd van Europa!  We waren er met een klein hoopje Broechemsurfers aanwezig (Filip De Haes, Yves Grossen, Pascal, Andrea & Linda, Herman & Karlien) en natuurlijk de hele Oesterdam-delegatie.

In totaal zijn er een 50 tal slalomheats gevaren in 2 dagen (iedereen heeft 4 heats gevaren en de beste 20 per categorie een extra finaleheat op zondagnamiddag). Vooral het resultaat van Andrea was zeer goed, want zij stond mee op het podium met een 2de plaats bij de Girls en tijdens de finaleheat stond ze geruime tijd op een 1ste plaats.

(Ikzelf ben door de té minimale wind op een 41ste plaats van de 84 senioren gestrand en Karlien heeft op haar eerste wedstrijd ooit de 23ste plaats bij de 34 Ladies kunnen behalen. )

Het opmerkelijke aan The Mission is de combinatie van wedstrijden en entertainment met een nadruk op de allerkleinste en de vrouwen. Dit jaar waren er 61 vrouwelijke deelnemers en dat is nooit gezien op internationaal vlak! De jongste deelnemer was zelfs 9jaar en terecht kregen al die kleintjes de meeste aandacht op het podium en bij de prijzen.

De volgende dagen zullen er wel meer foto's opduiken. Hier een filmpje van de absolute pro's, die een freestyle-demo hebben gegeven.

De volgende Nederlandse data in dit drukke windsurfseizoen:

6-7 september -> Xtreamgames  (funslalom + freestyle) bij surfcentrum Brouwersdam

27-28 september -> Mastergames (funslalom) aan de grevelingendam

(Ikzelf ga een kamer boeken voor de xtreamgames in het surfcentrum, dus daar is nog plaats om mee op die jeugdherbergkamer te slapen en tijdens de mastergames zit ik daar ergens in de buurt op de camping.)

Herman Maes

14 okt 2007
Op zondag 14 oktober 2007 heeft ons BIC One Design Team het wedstrijd seizoen afgesloten met een knappe tweede plaats op de Battle of the Clubs te Hazewinkel. Ons ploegske was met stip het jongste team op het water en het enige met meisjes erbij  ( Imke 11, Andrea 13, Raf 13, Roel 13,Kjell 14) maar dat was er (buiten hun gestalte) niet aan te zien en ze beten serieus van zich af. In de individuele wedstrijden scoorden we een hele serie eenen en  tijdens de teamestafette werd er heftig gesupporterd voor de teammaten op het water maar ze kwamen een tiental meter tekort voor de dubbele punten van dit onderdeel.  Uiteindelijk hebben ze het spijtig genoeg en ondanks hun teamspirit net niet gehaald, na 6 manches en een teamestafette kwamen we net één puntje tekort om te zegevieren en met de BIC OD naar huis te kunnen. Maar onze kleppers hun tweede plaats was wel een BIC CLASSIC waard. (zie foto's).

Ik dank dan ook onze moedige strijders:Roel Raf en Kjell en strijdsters Andrea en Imke om de eer van de club met zoveel geestdrift te verdedigen en hoop jullie volgend seizoen terug in de strijd te zien treden met de BIC OD.

Patrick DB

okt 2006

Pascal Somers won het wereldkampioenschap Formula Windsurfing.  Hierna de krantenknipsels.