Pad: Home > Optimisten > Lessen & trainingen

Lessen & trainingen

Agenda

Info Club Contact Cursussen Training Wedstrijden Siteplan
Optimisten Windsurfen Zeilen Foto's Filmpjes Koopjes Links Routes
Evenementen Fotogalerij Kalender Lessen & trainingen
 

Hier vind je alle informatie over het optimistenuurtje, de lessen en de trainingen.

 

Optimistenuurtje

Heb je een optimistengraad dan kan je deze zomer op zondagnamiddag (*) meedoen aan ons Optimistenuurtje.  Onder begeleiding van een trainer kan je hier je zeilkennis gedurende een paar uurtjes aanscherpen. Voor 6,50 € huur je een bootje, inclusief zwemvest.  Natuurlijk kan je ook met je eigen Optimist meedoen.  In dat geval betaal je 2,50 €. De huur van een zwemvest alleen bedraagt 1,50 €. We beginnen te zeilen om 13h30 stipt.  Daarom vragen wij je volgend tijdschema te respecteren:

inschrijven in de cafetaria en uitreiking tuigage: 13h - 13h15
optuigen: 13h15 - 13h30

Het einde van het Optimistenuur is voorzien rond 16h30.  Aan de ouders vragen wij hun zeilers te begeleiden tot de aanvang van het zeilen en hier en daar een helpende hand te bieden bij het aftuigen en opruimen van de bootjes.

De data van het optimistenuurtje en de monitor is te zien op de kalender.

We hopen je binnenkort te zien bij het Optimistenuur !

kevin(krol)zscbroechem(punt)be(link)Kevin voor meer info.


Lessen

Zowel beginners als gevorderden kunnen les komen volgen in de optimist. Deze lessen worden gegeven door gediplomeerde monitoren. Je volgt steeds één week les van maandag tot vrijdag. De lessen beginnen om 10h00 en eindigen omstreeks 17h00.

Er worden elke week van de zomervakantie twee cursussen ingericht.

Inschrijven en info vind je hier.


Woensdagtrainingen

Ben je een optimistenzeiler die al wat ervaring heeft en die zich nog verder wil bekwamen in de optimist, dan moet je beslist naar de woensdagnamiddagtraining komen.

kevin(krol)zscbroechem(punt)be(link)Kevin voor meer info.


(*) Bepaalde zondagen worden er in clubverband de z.g. ‘Recrea-wedstrijden’ gevaren. Die zondagen is er geen training in de Optimisten voorzien. Wel kan je dan meedoen aan de ‘Recrea-wedstrijd’, waarin speciale starts voor de Optimisten worden ingelegd. Je kan gratis meedoen, als je eigen materiaal hebt, of een bootje huren van de club voor 5 €. De data van de recrea's vind je terug op de kalender.