Pad: Home > Clubinfo

Clubinfo

Agenda

Info Club Contact Cursussen Training Wedstrijden Siteplan
Optimisten Windsurfen Zeilen Foto's Filmpjes Koopjes Links Routes

Kan je iets niet vinden ?  Hier vind je de meest gestelde vragen (FAQ)

Hier vind je meer info over de lidgelden en ligplaatsen en hier kan je de nodige info vinden over onze club, over hoe lid worden, over het huishoudelijk reglement, hoe inschrijven, enz...  Wil je je inschrijven voor een cursus, stage of training, mail dan even naar scholing(krol)zscbroechem(punt)be(link)Roland.
Voor verdere inlichtingen, om af te spreken voor een cursus, een stage, een training of wat dan ook kan je ook altijd langskomen in het clubhuis.
ZSC Broechem is een watersportclub, aangesloten bij:
 
Vlaamse Vereniging voor Watersporten (VVW)

Wind & Watersport Vlaanderen (WWSV)

Ligging

De te beoefenen watersporten zijn zeilen en windsurfen.  De club is gelegen aan het spaarbekken van de Antwerpse Water Werken te 2520 Broechem, Oelegemsesteenweg, 43B, Tel: 03-475 00 86.  Hier vind je een routebeschrijving.

Openingsuren

De club is geopend elke woensdagnamiddag, in het weekend en tijdens de schoolvakanties.  Zie hier voor de openingsuren.

Infrastructuur

De infrastructuur van onze club omvat een uitstekend en pas vernieuwd clublokaal, warme douches, ligplaatsen voor surfplanken en zeilboten en meerdere reddingsboten.  Hoog boven de autostrade gelegen is er op het watervlak steeds aanzienlijk MEER wind dan op de andere Vlaamse binnenwateren.  Naast de watersport (en cafetaria) -activiteiten op onze thuisbasis organiseren wij regelmatig ook nog andere activiteiten zoals surf- of zeiluitstappen naar Nederland, naar de kust, monitorweekends, ehbo-cursussen, ...

Vragen

Heb je nog meer vragen, vul dan dit formulier in.

Ziekenfonds

Leden kunnen ook een subsidie krijgen vanuit hun ziekenfonds.  Vraag dit na bij Uw eigen fonds.

Surfscholing

Met aangepast materiaal kunnen jongeren vanaf 12 jaar leren surfen.  Al onze monitors zijn in het bezit van een BLOSO-diploma.  Na een cursus van een week hebben de meesten voldoende ervaring om alleen te surfen.  Tijdens de maanden juli en augustus worden wekelijks cursussen georganiseerd van maandag tot vrijdag.  Op het einde van de stage kan na het afleggen van een examen een brevet bekomen worden, dat gelijk is aan het brevet windsurfen van het BLOSO.  Wie de eerste kneepjes van het windsurfen onder de knie heeft krijgt het brevet 1ste graad.  Wie echter de 2de graad wil behalen moet na de 1ste graad ettelijke uren op de plank gestaan hebben.

De groepslessen gaan door van maandag tot vrijdag van 10:00 tot 15:30.  Voor de prijzen, zie hiervoor.  Let wel enkel een gelijkwaardige surfplank is toegestaan in de cursus als je met eigen materiaal komt, bij twijfel kunnen onze monitoren raad geven.  Schrijf nooit in met eigen materiaal als je niet zeker bent dat je over dit materiaal kan beschikken, het inschrijvingsgeld wordt in dat geval niet terugbetaald.

Voor verdere inlichtingen of om af te spreken voor een cursus neem dan contact op met scholing(krol)zscbroechem(punt)be(link)Roland.  Je kan ook altijd langskomen in het clubhuis dat elk weekend, op woensdagnamiddag en tijdens de schoolverloven altijd open is.

Privélessen ook dat kan.  Zie ook hiervoor.

Zelf mee te brengen: zwemgerief, handdoek, eventueel schoenen die nat mogen worden (vb oude sportschoenen, teva's of gelijkwaardig, surfschoentjes) voor een betere grip op de plank en om je voeten te beschermen.

Aan de surfers wordt gevraagd een oude short (zwem- of turnshort) mee te brengen om over het surfpak aan te doen en dit om te snelle slijtage van de pakken tegen te gaan.

Vanaf mei is dit alles mogelijk mits het weer het toelaat.

Trainingen

Voor de jeugd wordt een extra inspanning gedaan om hen na het behalen van de tweede graad verder te begeleiden.  Door samen met andere surfers van een zelfde niveau te trainen worden er veel sneller vorderingen gemaakt.  De data voor de training worden vastgelegd in samenspraak met de geďnteresseerden.  Na de Paasvakantie kan er op woensdagmiddag en in het weekend getraind worden.  De laatste informatie vind je op de homepage van Broechem of op het infobord in het clubhuis.  Tijdens de trainingen wordt er zowel aandacht geschonken aan fysiek, techniek als tactiek.

Wedstrijden

Wedstrijdsurfers moeten kiezen voor longboard (plank van 370 cm of meer met een zwaard) of voor Formula Windsurfing (plank zonder zwaard, met max. 3 zeilen).  In de categorie longboard voor jongeren is de Aloha zonder meer de aangewezen plank: het is goedkoop en men kan er goed mee leren wedstrijdsurfen.  Wedstrijdsurfen geeft je de kans om je eigen niveau te testen en jongeren vinden er ook de motivatie in om nog meer en beter te trainen.  Jongeren die wedstrijdvaren halen een niveau die ze nooit zouden evenaren als ze enkel recreatief zouden surfen.

Iedereen is echter niet bereid om even ver te gaan in de surfsport, er zijn dan ook wedstrijden op verschillende niveaus:

De RECREA-wedstrijden worden maandelijks op een zondagmiddag gevaren op de club.  Er wordt in verschillende categorieën gevaren, zowel zeilboten als surfplanken. Op het einde van het seizoen komt hieruit de clubkampioen.
Het ANTWERPS SURFCIRCUIT ligt op een zelfde niveau maar wordt op verschillende clubs gevaren.
B-wedstrijden worden over heel Vlaanderen gevaren, het niveau is hoger.  De wedstrijden voor het Belgisch kampioenschap zijn het hoogste niveau. Ze worden zowel voor Longboard als voor FW op zee gevaren.  Er is speciaal voor jongeren tot 16 jaar een categorie FW kids, deze wedstrijd wordt telkens op 1 dag gevaren.
De long distance-wedstrijden liggen dan weer tussen recreatief en competitief surfen.  Tijdens de maand juli worden 2 van die wedstrijden ingericht, met onze club zullen we daaraan deelnemen.

Allerlei

Tijdens het weekend en tijdens de zomermaanden is er dagelijks redding voorzien.
Voor alle surflessen is er voldoende clubmateriaal aanwezig zoals thermische pakken en surfplanken.

Zeilscholing

Zeilles in Optimist

De club biedt voor zeilers op verschillende niveaus opleidingen aan:

Voor de jonge zeilers is er de mogelijkheid om, onder begeleiding van gekwalificeerde monitoren, zowel de eerste als tweede graad OPTIMIST te behalen.
ELKE week op zondagmiddag is er ook het 'optimistenuurtje' waar onze jongste zeilertjes zich verder kunnen bekwamen in hun sport onder begeleiding van onze monitoren.
Er zijn ook weekendcursussen sloep & 420 voor volwassenen

Voor alle zeillessen is er voldoende clubmateriaal aanwezig zoals reddingsvesten en zeilbootjes.  Voor de prijzen, zie hiervoor.  Let wel enkel een gelijkwaardige optimist of laser zijn toegestaan in de cursus als je met eigen materiaal komt, bij twijfel kunnen onze monitoren raad geven.  Schrijf nooit in met eigen materiaal als je niet zeker bent dat je over dit materiaal kan beschikken, het inschrijvingsgeld wordt in dat geval niet terugbetaald.

Voor verdere inlichtingen, om af te spreken voor een cursus, een stage, een training of wat dan ook, neem dan contact op met scholing(krol)zscbroechem(punt)be(link)Roland.  Je kan ook altijd langskomen in het clubhuis dat elk weekend, op woensdagnamiddag en tijdens de schoolverloven altijd open is.

Privélessen ook dat kan.  Zie ook hiervoor.

Trainingen

Woensdagtrainingen

Zeil je graag? Wil je wat bijleren? Heb je gewoon zin in een toffe woensdagnamiddag vol fun en actie ?  Kom dan beslist naar de woensdagnamiddagtrainingen.

De training begint om 14.00u. Er wordt verwacht dat je boot dan opgetuigd is.  De training stopt om 17.00u.

Er is training voor Optimist, Laser & Laser Vago onder leiding van kevin(krol)zscbroechem(punt)be(link)Kevin.

Heb je geen eigen boot? Geen probleem, je kan een boot van de club gebruiken.

Tot het Paasverlof wel aangepaste zeilkledij (dikke steamer of droogpak) (oranje vlag).

Voor de trainingsdata, zie het agenda.  Voor verdere info, klik hier.

Of tot een van de trainingen op woensdagnamiddag.  Hier vind je alvast een mooi promofilmpje van zulk een training.